Blog

Az-Okos-Gyártás-és-Ipar-4.0-Összefonódása-innomation

A Jövő Gyárai: Az Okos Gyártás és Ipar 4.0 Összefonódása

Az “okos gyártás” (Smart Manufacturing), amit modern technológiák alkalmazásaként definiálhatunk a hagyományos gyártási eljárások hatékonyságának fokozása érdekében, egy új korszak hajnalát jelenti a gyártóiparban. Ez a megközelítés nem csupán az ipari folyamatok automatizálására és adatelemzésre összpontosít, hanem arra is, hogy ezáltal jelentős mértékben javítsa az ipari teljesítményt.

hol-kezdodik-az-ipari-automatizalas

Hol kezdődik az Ipari Automatizálás?

Amikor egy találkozó vagy konzultáció során előkerül az ipari automatizálás témája, mindenkinek más és más kép jut róla eszébe. Természetesen nem szabad általánosítani, de gyakran a legelső gondolat, ami felmerül, a hatalmas gyártósorok és robotok látványa. Sokan a nagy helyigényű ipari robotokat képzelik el, pedig nem mindig a legjobb választás a kisebb gyártó cégek számára, hiszen a befektetés megtérülése hosszú időt vehet igénybe.

a-plc-es-kontrolling-kapcsolata

A PLC és a Controlling kapcsolata

Az utóbbi években nagyon nagyot változott a világ, és az emberek megítélése a vezérléstechnikáról és arról, hogy mit hogyan lehet használni, hasznosítani. Nézzük csak például azt, hogy pár éve kezdtünk el beszélgetni az ipar 4.0-ról, de ezt követően nagyon hamar megjelent a big data fogalom is, és azt sem tudhattuk, hogy mit is kezdjünk az adatokkal.

blog-ipari-folyamatfejlesztés

Az ipari folyamatfejlesztés alapjai

Az ipari folyamatfejlesztés a gyártási folyamat javítását célzó új ötletek és termékek tanulmányozása és megvalósítása. Ahhoz, hogy az ipari folyamatfejlesztési törekvéseink sikeresek legyenek tisztában kell lennünk az alapokkal. Ezen alapok közé tartozik a gyártási folyamat megértése, a termékek javítását célzó akciók tervezése, a gyártásban felhasználható új anyagok vagy gépek azonosítása az operátori munka megismerése és még sok más. Az ipari mérnöki munka a folyamatok javítására összpontosít, ami biztonságosabb munkakörnyezetet, jobb termékminőséget és nagyobb nyereségességet eredményezhet.

blog-ipari-automatizalas

Mi az ipari automatizálás? Előnyök és területei

Az ipari automatizálás a modern kor egyik legmeghatározóbb technológiai fejlesztése, amely alapvetően átformálja a gyártási és ipari munkafolyamatokat. Ez a folyamat a vezérlőrendszerek, mint például számítógépek és robotok, valamint az információs technológiák alkalmazásán alapul, amelyek lehetővé teszik az ipari tevékenységek automatizált, emberi beavatkozástól független végrehajtását. Az ipari automatizálás előnyei széleskörűek: jelentős hatékonyságnövelést, költségcsökkentést és a termelési minőség javulását hozza, miközben csökkenti a munkavégzés során bekövetkező emberi hibák esélyét.

LOGO-01-empty-white-2

Improve your business with innovative automation and analysis solutions

IPARI AUTOMATIZÁLÁS  |  FOLYAMATFEJLESZTÉS  |  PLC PROGRAMOZÁS  |  INTERIM PROJECT MANAGEMENT

© 2024 Minden jog fenntartva. INNOMATION Hungary Kft.   |   Általános szerződési feltételek.   |   Design and development: SBG Webdesign.