Ipari folyamatfejlesztés

Munkánk során minden esetben folyamatokat használunk, és ezen folyamatok minőségétől függ cégünk sikere. Ezen folyamatokat kell folyamatosan figyelemmel kísérnünk, és törekednünk arra, hogy a lehetőségekhez mérten, a legjobbat hozzuk ki belőlük. A folyamatok sokrétűek, és sok esetben nem is gondolnánk, hogy mekkora szerepük van abban, hogy megfelelő minőségű terméket tudjunk gyártani határidőre.

Mindeközben a világunk annyira megváltozott, hogy sok esetben egy cégnek az alapoktól kezdve kell a folyamatait újra gondolnia, és érdemes akkor már az Ipar 4.0 szellemiségében tenni mindezt.

A folyamataink fejlesztése során minden esetben minden tényezőt meg kell vizsgálnunk. Erre az egyik legjobb, és legkézenfekvőbb megoldás, ha 4M (Machine – Gép; Man – Ember; Material – Anyag; Method – Módszer) tekintetében vizsgáljuk folyamatainkat. Ehhez mi minden esetben partnereinkkel együtt vizsgáljuk meg a jelenlegi helyzetet, analizáljuk, és teszünk javaslatot a fejlesztésre. Ezen vizsgálatok során pedig könnyedén kiderül, hogy mik a potenciális fejlődési lehetőségek a cég számára akár emberi akár gépek tekintetében. Fejlesztéseink során azt is megvizsgáljuk, hogy a gépek hogyan köthetőek rendszerbe, hogy a termelési adatok automatikusan a vállalatirányítási rendszerbe megjelenjenek, illetve a gépek egymással is „kommunikáljanak”. Ez főleg olyan területeken fontos, ahol konvejorok, szállítópályák viszik egyik munkaállomásról a másikra a félkész vagy késztermékeket. Az ilyen szállítópályák, logisztikai rendszerek elérhető kapacitásának tényszerű kimutatására nagyon jól használható szimulációs szoftvereket is használhatunk.

Olyan gyártások, termelések esetében ahol robosztus meglévő gyártási folyamatokról, gyártósorokról beszélünk, ott érdemes lehet elkezdeni az SPC-t (Statistical Process Control). Ennek segítségével előre jelezhető egy gép, vagy részegység meghibásodása, vagy a normál működéstől való eltérése, és ezáltal a selejt gyártása.

A folyamataink fejlesztésére fordított plusz erő, idő és pénz minden esetben megtérül!

INNOMATION-ipari-folyamatfejlesztés-3

Amiben Önnek is segíthetünk..

Vállaljuk meglévő üzemek, gyáregységek folyamatainak felülvizsgálatát, fejlesztéséhez szükséges tanácsadási tevékenységet. Több éves ipari folyamatfejlesztési tapasztalattal rendelkezünk (LEAN, 5S, SixSigma, Walue Stream Mapping, Coaching, Kaizen) amelyek során nem csak a vezetőségi konzultációk, de a soron dolgozó operátorok oktatása is kiemelt fontosságú volt számunkra. Egy cég életében nagyon fontos, hogy fel tudja venni a versenyt a folyamatosan, és egyre gyorsabb ütemben fejlődő, változó igényekkel, konkurenciával.

Minden esetben érdemes az adott cégnek tisztában lennie azzal, hogy a dolgozói mit tudnak a lean termelési gondolkodásmódról, és hogy tisztában vannak-e pontosan azzal, hogy mit is várnak el tőlük. Ehhez az első 5S audittal egybekötött helyszíni bejárás és konzultáció teljesen költség és kötelezettségmentes az ország egész területén.

KEZDJÜK EL A KÖZÖS MUNKÁT

Vegye fel a kapcsolatot ha az Ön cégének is szüksége lenne Ipari automatizálásra vagy folyamatfejlesztésre. Valósítsuk meg az Ön projektjét is!