Lean / 5S

Bizonyára sokan egyre többet hallják hogy mennyire fontos a LEAN és az 5S. De vajon mindenki tisztában van-e ezen kifejezések jelentésével? És ami még fontosabb, hogy egy vállalkozás / cég minden dolgozója tisztában van-e ezekkel? Mi az a VSM (Value Stream Mapping - Értékáram térkép)? Tudjuk-e, hogy a vállalkozásunk, cégünk folyamataiban (iroda, műhely, gyártórészleg, stb) mi az ami hozzáadott értéket képvisel? Kinek mit jelent az 5S?

Ezek olyan kérdések, amelyeket érdemes lehet őszintén megkérdezni a dolgozóktól, és figyelni arra, hogy ők mit értenek LEAN (karcsú) vállalatirányítási, termelési filozófia alatt, illetve mit is jelent az ő számukra a LEAN?

Mi ezen kérdések megválaszolásában igyekszünk több éves szakmai háttérrel segíteni partnereinket. Folyamatfejlesztési szakmai tanácsadási napjaink során igyekszünk partnereinkkel a legtöbb időt a kérdéses területeken tölteni, feltérképezni a jelen folyamatokat, hogy egy olyan fejlesztési javaslatot tudjunk adni számukra, amely hozzájuk igazodva a legjobb megoldást tudja jelenteni. Ez lehet akár ipari automatizálási irány, és eszköz, de lehet akár félautomata javaslat amely már meglévő eszközök további optimalizálásával, fejlesztésével költséghatékonyabb beruházást / termelést tud eredményezni. Természetesen nem kihagyva ezen javaslatokból az embert sem, hiszen tudjuk, hogy sok esetben az erős alapokat kell megteremtenünk (újrateremtenünk) tréningekkel, és olyan feladatokkal, melyek könnyed érthető módon magyarázzák el, és érttetik meg a résztvevőkkel ezen vállalatirányítási rendszer lényegét, és fejlődésük kulcsát.

INNOMATION-ipari-folyamatfejlesztés

Amiben Önnek is segíthetünk..

Vállaljuk meglévő üzemek, gyáregységek folyamatainak felülvizsgálatát, fejlesztéséhez szükséges tanácsadási tevékenységet. Több éves ipari folyamatfejlesztési tapasztalattal rendelkezünk (LEAN, 5S, SixSigma, Walue Stream Mapping, Coaching, Kaizen) amelyek során nem csak a vezetőségi konzultációk, de a soron dolgozó operátorok oktatása is kiemelt fontosságú volt számunkra. Egy cég életében nagyon fontos, hogy fel tudja venni a versenyt a folyamatosan, és egyre gyorsabb ütemben fejlődő, változó igényekkel, konkurenciával.

Minden esetben érdemes az adott cégnek tisztában lennie azzal, hogy a dolgozói mit tudnak a lean termelési gondolkodásmódról, és hogy tisztában vannak-e pontosan azzal, hogy mit is várnak el tőlük. Ehhez az első 5S audittal egybekötött helyszíni bejárás és konzultáció teljesen költség és kötelezettségmentes az ország egész területén.

KEZDJÜK EL A KÖZÖS MUNKÁT

Vegye fel a kapcsolatot ha az Ön cégének is szüksége lenne Ipari automatizálásra vagy folyamatfejlesztésre. Valósítsuk meg az Ön projektjét is!