ISMERJEN MEG MINKET

INNOMATION

Az ipari automatizálás vagy folyamatfejlesztés egyre nagyobb teret és újabb értelmet nyer, hiszen nem csak a munkaerő hiány okoz sok cégnek nehézségeket, hanem a minőségi munkaerő megtalálása és megtartása is. Egy automata rendszer sokkal kisebb emberi jelenlétet, beavatkozást igényel, csökkenti a hibák, selejtek számát és a rendszerek kihasználtsága is jobban tervezhető, fejleszthető. Ezen automatizálási feladatok viszont sok esetben nem komplett gépeket vagy cellákat jelentenek.

Egyre több cég ismeri fel a potenciális fejlődési lehetőségeket az ipari automatizálás területén. Ha van bármelyik cégnél olyan automatizálási feladat ami túl kicsi a már meglévő ipari kapcsolatoknak (esetleg a procurement folyamatok megkövetelik a frissítést), vagy a helyi kollégáknak nincs idejük vele foglalkozni, akkor mi vagyunk a megoldás!

Vállalkozásunk 2020 Májusában alakult egy kollegális baráti kapcsolatból. A vállalkozás megalapítását az ösztönözte, hogy akár kicsi cégekkel, akár multinacionális cégekkel együttműködve létrehozhassunk új projekteket, vagy bekapcsolódhassunk folyamataik valamint meglévő rendszereik fejlesztésébe így kamatoztatva a korábbi években tanult, valamint megszerzett munkatapasztalatokat az automatizálás és folyamatfejlesztés területén. 2021-októberében vállalkozásunk Korlátolt felelősségű társasággá (Kft.) nőtte ki magát.

about-kep-roland

Pataki Roland

Okleveles Gépészmérnök

Már középiskolai tanulmányaimat műszaki vonalon végeztem, azon belül is elektronikai műszerészként, majd felsőfokú tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Gépészmérnök karán, azon belül is Mechatronika szakirányon.

Friss diplomásként multinacionális cégnél kezdtem el dolgozni terület vezetőként, ahol nagyon sok tapasztalatot szereztem a folyamatok fejlesztésében és az emberekkel való kommunikációban, mind magyar mind angol nyelven. A karrierem következő állomásaként egy másik multinacionális cég európai mérnöki csapatához csatlakoztam, ahol Hollandiában a megalkotott elméleti design adatokat ültettük át gyártásba, és ezeket telepítettük és oktattuk több országban. Nagyon jó tapasztalat volt ez számomra a nyelv gyakorlása tekintetében, és abban, hogy megismerjem más kultúrák, más kollégák álláspontjait, és azt hogy mik egy nemzetközi csapattal szemben támasztott elvárások. Később visszatérve Magyarországra műszaki felsővezetőként tevékenykedtem több éven keresztül. Ezen évek alatt is igyekeztem tudásomat fejleszteni, így Kaizen basics, Gemba Kanri és Kaizen coaching workshopokon vettem részt, és kamatoztattam tudásomat. Ezek is hozzájárultak, hogy később az első lépésétől kezdve végig tudatosan vezetve, költségkereteket és Early Equipment Management filozófiát is szem előtt tartva sikeres projekteket tudjak vezetni.

Tapasztalatom szerint minden esetben figyelnünk kell az igények pontos meghatározására, figyelembe kell venni a dolgozók igényét is (akik később a géppel, eszközzel fognak dolgozni), és olyan megoldásokat kell szállítanunk, amelyek megfelelnek a megrendelői igényeknek.

about-kep-bence

Koroknai Bence

Mérnök Informatikus - PLC programozó

Tanulmányaim során mindig is érdekelt az informatika világa így már korán, a középiskolai éveim alatt informatika szakra jártam, majd ezt az irányt folytatva Debrecenben az Informatika Karon szereztem Mérnök Informatikus diplomát, ahol megismerkedtem az ipari vezérlők és robotika világával.

Ez a világ olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy szakmai pályámat és életemet is csak ezen a téren tudtam elképzelni, így kezdtem el dolgozni egy multinacionális cégnél, mint PLC programozó, ahol vezérlők programszintű karbantartása és kisebb fejlesztések elvégzése volt a feladatom.

Ez nem volt számomra elegendő, így PLC mérnökig dolgoztam fel magam. Ebben a pozícióban már teljes gépek vezérlés cseréjét kellett elvégeznem (tervezéstől kivitelezésig), figyelemben tartva az operátori igényeket, hogy minél jobban használható gépeket tudjunk Nekik csinálni.

Időközben robotikai tudásomat is kiegészítettem, így a Fanuc, Kuka ismereteim mellé YASKAWA On-line típusú robotprogramozási tanfolyamot végeztem.

KEZDJÜK EL A KÖZÖS MUNKÁT

Vegye fel a kapcsolatot ha az Ön cégének is szüksége lenne Ipari automatizálásra vagy folyamatfejlesztésre. Valósítsuk meg az Ön projektjét is!