ISMERJEN MEG MINKET

INNOMATION

Az ipari automatizálás, folyamatfejlesztés vagy rendelkezésre álló adatok használata egyre nagyobb és újabb értelmet nyer, hiszen nem csak a munkaerő hiány okoz sok cégnek nehézségeket, hanem a minőségi munkaerő megtalálása és megtartása is. Egy automata rendszer sokkal kisebb emberi jelenlétet, beavatkozást igényel, és nem utolsó sorban csökkenti a hibákat, megbízhatóbb, robusztusabb termelést érhetünk el.

Egyre több cég ismeri fel a potenciális fejlődési lehetőségeket az ipari automatizálás és a kontrollig területén. A komplex megoldások rövid távon megtérülő beruházások, melyek segítségével a cégvezetők jobb döntéseket hozhatnak, a termelési mutatók pedig javulnak, hiszen egy automata rendszer fenntarthatóbb, stabilabb.

Az INNOMATION Hungary Kft 2021 szeptemberében alakult, melyet több éves egyéni vállalkozói cégforma előzött meg. A kkv és multinacionális szektorból is vannak partnereink, amelynek köszönhetően sokrétű tapasztalatra tehettünk eddig is szert, nem csak a gyártás - gépipar, de az egészségügy területén is. A korábban megszerzett kapcsolati rendszerünket továbbfejlesztve mára országos partneri kapcsolatrendszerünk van, amelynek segítségével nagyon sok helyen tudunk aktívan bekapcsolódni a cégek fejlődésébe akár személyesen, akár online.

about-kep-roland

Pataki Roland

Tulajdonos – Automatizálási és Folyamatfejlesztési üzletág vezető

Már középiskolai tanulmányaimat műszaki vonalon végeztem, azon belül is elektronikai műszerészként, majd felsőfokú tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Gépészmérnök karán, azon belül is Mechatronika szakirányon.

Friss diplomásként multinacionális cégnél kezdtem el dolgozni területvezetőként ahol nagyon sok tapasztalatot szereztem a folyamatok fejlesztésében és az emberekkel való kommunikációban, mind magyar mind angol nyelven. A karrierem következő állomásaként egy másik multinacionális cég európai mérnökcsapatához csatlakoztam, ahol Hollandiában a megalkotott elméleti design adatokat ültettük át gyártásba, és ezeket telepítettük és oktattuk több országban. Nagyon jó tapasztalat volt ez számomra a nyelv gyakorlása tekintetében, és abban, hogy megismerjem más kultúrák, más kollégák álláspontjait, és azt hogy mik egy nemzetközi csapattal szemben támasztott elvárások. Később visszatérve Magyarországra műszaki felsővezetőként tevékenykedtem több éven keresztül. Ezen évek alatt is igyekeztem tudásomat fejleszteni, így Kaizen basics, Gemba Kanri és Kaizen coaching workshopokon vettem részt, és kamatoztattam tudásomat. Ezek is hozzájárultak, hogy később az első lépésétől kezdve végig tudatosan vezetve, költségkereteket és Early Equipment Management filozófiát is szem előtt tartva sikeres projekteket tudjak vezetni.

Tapasztalatom szerint minden esetben figyelnünk kell az igények pontos meghatározására, figyelembe kell venni a dolgozók igényét is (akik később a géppel, eszközzel fognak dolgozni), és olyan megoldásokat kell szállítanunk, amelyek megfelelnek a megrendelői igényeknek.

IMG_20200618_194218-re2

Pataki Adrienn

Tulajdonos - Kontrolling üzletág vezető

Tanulmányaimat közgazdasági szakközépiskolában kezdtem, majd a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán folytattam. Számvitel szakos közgazdászként szereztem mester diplomát. Már a mesterképzés ideje alatt dolgoztam, ekkor még gyakornokként, de már akkor is kontrolling területen. A diploma megszerzése után junior kontroller lettem, ahol – multinacionális cég révén – csak részfeladatokat láttam el a kontrolling csoport tagjaként.

2014-ben lehetőséget kaptam, hogy önálló kontrollerként kialakítsam egy nyomdaipari KKV kontrolling rendszerét. Mindamellett, hogy rengeteg kihívással járt, értékes tapasztalatot jelentett. Egyszemélyben biztosítottam a vállalkozás pénzügyi és termelési kontrollingját és készítettem az üzleti tervét. Meghatározó élmény volt ez számomra, amiből megtanultam milyen motivációs erő számomra egy vállalkozás új kontrolling rendszerének kialakítása. Ezért vállalkozást indítottam, hogy minél több kis és közép vállalkozás számára biztosítsam a kontrolling lehetőségét.

Másfél évig a CompactController márkanév alatt, egyéni vállalkozóként végeztem külsős kontrolling tevékenységet ügyfeleim számára, majd 2022-ben csatlakoztam az Innomation Hungary Kft-hez. Az automatizálási és fejlesztési területet termelési kontrollinggal támogatom, ezen túl azonban pénzügyi kontrolling és üzleti tervezési tevékenységet folytatok ügyfeleink részére.

KEZDJÜK EL A KÖZÖS MUNKÁT

Vegye fel a kapcsolatot ha az Ön cégének is szüksége lenne Ipari automatizálásra vagy folyamatfejlesztésre. Valósítsuk meg az Ön projektjét is!